🎥​ | Stuntploeg Union staat na lange tijd niet meer bovenaan in België

ProShots

Marcel Roes • 17:45, 08-05-2022 / Laatste Update: 07:55, 12-12-2023

Lange tijd stond Union bovenaan in de Belgische competitie. Tot deze zondag. In de play-offs won Club Brugge met 2-0 van de stuntploeg. Daardoor klimmen de mannen van trainer Alfred Schreuder naar plek 1.

Union had op het eigen veld in Brussel definitief afstand kunnen nemen van de regerend kampioen. De ploeg van oud-Feyenoorder Bart Nieuwkoop bezweek echter onder druk.

Dante Vanzeir had de thuisclub in de 55e minuut op voorsprong moeten zetten toen hij na een overtreding op Lazare Amani een strafschop mocht nemen. De 24-jarige aanvaller schoot vanaf 11 meter echter naast.

Blessuretijd

Tot overmaat van ramp kwam Club Brugge een kwartier voor tijd op voorsprong. Op aangeven van Andreas Skov Olsen kopte aanvoerder Hans Vanaken de 0-1 binnen. In de 8e minuut van de blessuretijd maakte Antonio Nusa er nog 0-2 van.

Bij Brugge werd Noa Lang 3 minuten voor tijd gewisseld. Bas Dost en Ruud Vormer bleven op bij Club op de bank.