Summerville wéér de matchwinnaar na grandioze comeback Leeds, City wint met 10 man van Fulham

Jeroen Rooseboom • 18:59, 05-11-2022 / Laatste Update: 04:45, 08-01-2024

Crysencio Summerville heeft zijn kunstje van vorige week nog eens dunnetjes overgedaan. Hij maakte de winnende voor Leeds tegen Bournemouth na een grandioze comeback (van een 1-3-achterstand naar een 4-3-overwinning), net zoals hij tegen Liverpool deed. City won op de valreep door een penalty van Erling Haaland, nadat het heel lang met 10 man moest spelen. Daarnaast waren er nog 2 wedstrijden in de Premier League op zaterdagmiddag. Check de verslagen hieronder!

Manchester City - Fulham 2-1

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor City toen Haaland-vervanger Julian Alvarez de 1-0 binnenprikte na een kwartier voetballen tegen Fulham. João Cancelo besloot echter zijn ploeg een zeer slechte dienst te bewijzen door na iets minder dan een halfuur de doorgebroken Harry Wilson neer te duwen. Daarvoor kreeg hij een rode kaart en de Londenaren een penalty. Zo kon Andreas Pereira de 1-1 maken en stonden The Citizens opeens voor een lastige opgave.

Erling Haaland kwam halverwege de tweede helft in het veld. Hij zag eerst nog een doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel, maar in de allerlaatste seconde van de wedstrijd kreeg de thuisploeg nog een penalty. Bernd Leno kwam nog dichtbij, maar Haaland faalde uiteindelijk niet en bezorgde City opnieuw 3 punten.

Leeds United - Bournemouth 4-3

Leeds begon meer dan voortvarend aan de wedstrijd. Het werd flink in het zadel geholpen door oud-Feyenoorder Marcos Senesi, die al na 3 minuten een strafschop voor de thuisploeg veroorzaakte. Rodrigo faalde niet vanaf 11 meter en zo stond Leeds al vroeg op voorsprong. De bezoekers lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan. Binnen een mum van tijd was de achterstand omgedraaid in een 2-1-voorsprong voor Bournemouth door goals van Marcus Tavernier en Philip Billing.

Dominic Solanke, oud Vitesse, maakte zelfs vlak na rust de 1-3. 'Terugknokken vanuit een achterstand, dat kunnen wij ook', dachten ze bij Leeds. En dat deden ze dan ook. Sam Greenwood en Liam Cooper brachten Elland Road in extase door de stand terug te brengen naar 3-3.

De comeback was compleet toen Crysencio Summerville wéér de winnende maakte. Dat deed hij vorige week ook al, toen op bezoek bij Liverpool. Hij liet Elland Road ontploffen toen hij de eindstand van 4-3 op het scorebord zette.

Nottingham Forest - Brentford 2-2

Nottingham had goede hoop toen Morgan Gibbs-White de in degradatienood verkerende ploeg na 20 minuten op voorsprong zette. De thuisploeg heeft de punten hard nodig, want de promovendus bungelt helemaal onderaan de Premier League. Forest kreeg ook de meeste kansen, maar op slag van rust bracht Bryan Mbeumo Brentford op gelijke hoogte.

Yoane Wissa uit Congo leek Nottingham verder het degradatiemoeras in te duwen met zijn 1-2, maar Gibbs-White maakte in de allerlaatste seconde nog de gelijkmaker. Zijn goal bezorgde beide teams een puntje.

Wolverhampton Wanderers - Brighton 2-3

Een knotsgekke eerste helft bij Wolves - Brighton! Adam Lallana maakte de 0-1 na 10 minuten, maar de Wolves wisten dit binnen een halfuur om te draaien naar een 2-1-voorsprong door Goncalo Guedes en Ruben Neves. Toch ging de thuisploeg niet met een voorsprong de rust in, want Kaoru Mitoma maakte in de 44e minuut de gelijkmaker. Tot overmaat van ramp voor Wolverhampton kreeg Nelson Semedo voor rust ook nog een rode kaart.

Pascal Gross maakte pas diep in de 2e helft de winnende voor Brighton. Daardoor blijft de ploeg uit het zuiden van Engeland knap bovenin meedraaien.

De stand (vanavond is nog Everton - Leicester)