‘Super League-teams worden nog deze week uit Champions League geknikkerd’

19 april 2021

Getty Images

De UEFA is teams die meedoen aan de European Super League helemaal beu. Het is zelfs zo erg dat de Europese voetbalbond heeft besloten om ze nog deze week uit de Champions League en Europa League te gooien. Dat zegt Jesper Møller, voorzitter van de Deense voetbalbond én UEFA-bestuurslid, tegenover het Deense DR.


Møller verwacht dat Manchester City, Chelsea en Real Madrid vrijdag uit de Champions League worden geknikkerd. Wat voor gevolgen dat heeft voor de rest van het toernooi, is niet bekend. Paris Saint-Germain zou dan het enige team zijn dat nog actief is in het toernooi.

"Deze clubs moeten vertrekken", sprak een ziedende Møller. "Ik verwacht dat het besluit vrijdag valt. We zullen dan ook moeten kijken hoe we de Champions League dit seizoen verder afwerken. We hebben vrijdag nog een speciale vergadering met het dagelijks bestuur."

Europa League
Ook in het kleine broertje van de Champions League, de Europa League, spelen 2 teams die mee willen doen aan de Super League. Dat zijn Arsenal en Manchester United. Ook die teams worden naar verwachting uit het toernooi gegooid, waardoor alleen Villarreal en AS Roma overblijven.