Suriname slaat nieuwe richting in met Stanley Menzo: ‘We richten ons op deze 3 pijlers’

5 januari 2022

Pro Shots
suriname-natio-stanley-menzo-brian-tevreden

Stanley Menzo is deze week gepresenteerd als nieuwe bondscoach van Suriname. Sportnieuws.nl belt met Brian Tevreden, adviseur van de Surinaamse Voetbal Bond. Hij legt uit waarom er voor Menzo is gekozen én wat de nieuwe doelen van Natio zijn.


Door: Brian Vesseur

"Ik ben er blij mee. Toch een grote naam voor Suriname, hè?", reageert Tevreden trots als hij wordt gefeliciteerd met de komst van Menzo. De oud-keeper van onder andere Ajax en PSV heeft voor 2 jaar getekend. "Het idee is wel dat hij voor langere periode blijft." Ook de rest van de staf wordt binnenkort bekendgemaakt, geeft Tevreden aan.

Pijlers
Tevreden heeft met de SVB 3 pijlers opgesteld voor Natio, die het liefst onder leiding van Menzo behaald moeten worden. "Het doel is het Surinaams voetbal verder te ontwikkelen. Daar hebben we een aantal pijlers voor: we willen in de top-10 eindigen van de CONCACAF, we willen ons kwalificeren voor de Gold Cup en we willen de top-100 binnendringen van de wereldranglijst." Daarnaast moet ook de organisatie van de bond professioneler worden, met hulp van Tevreden.

Momenteel is Suriname de nummer 139 van de wereld en de nummer 15 van de CONCACAF. Ter vergelijking: Curaçao staat 80e op de wereldranglijst en 9e bij de CONCACAF.


Nieuwe spelers
De eerste mogelijkheid om te stijgen krijgt Suriname eind januari. Menzo zal dan zijn eerste oefenwedstrijd(en) leiden. Op 28 januari oefent Natio tegen Barbados; het is ook de bedoeling dat Frans-Guyana komt oefenen. Beide wedstrijden worden gespeeld in Paramaribo. En ook de jongens met een dubbel paspoort doen mee! Het is namelijk een officiële interlandperiode (voor het Caribisch gebied) en dus zijn de clubs verplicht hun spelers af te staan.

Over spelers met een dubbel paspoort gesproken: komen er nog spelers bij? Tevreden heeft goed nieuws: "Voor maart zijn er zeker wat nieuwe spelers. We zijn in proces met een aantal spelers die een sportpaspoort aan het aanvragen zijn. We hopen in maart – als er nieuwe interlands zijn – die spelers mee te kunnen nemen."