Tiener Musiala leidt Bayern München langs Bayer Leverkusen, Frimpong en Bakker geslachtofferd

Eimert Pruis • 00:20, 01-10-2022 / Laatste Update: 02:19, 12-12-2023

Bayern München heeft een soort van minicrisisje in de Bundesliga bezworen. Tiener Jamal Musiala (19) inspireerde Bayern tot een ruime zege op Bayer Leverkusen: 4-0.

De eindstand was al bij rust bereikt. In de Allianz Arena was sprake van een Nederlands getint duel. Bij Bayern speelde Matthijs de Ligt de hele wedstrijd. Ryan Gravenberch moest het doen met een invalbeurt. Aan de andere kant werden de Nederlanders Jeremie Frimpong en Mitchel Bakker gewisseld bij rust. Zij werden geslachtofferd door de slechte 1e helft.

Musiala de man (of jongen)

Musiala gaf 2 assists. In de 3e minuut maakte Leroy Sané het af en in de 39e minuut was Sadio Mané de doelpuntenmaker. Musiala zelf was verantwoordelijk voor de 2-0 tussendoor. In de Bundesliga heeft Musiala nu 7 wedstrijden gespeeld waarin hij 5 keer scoorde en 3 assists gaf. Musiala kreeg een publiekswissel. Ryan Gravenberch was zijn vervanger. 6 minuten voor tijd maakte Thomas Müller er nog 4-0 van.

Bayern bovenin, Bayer onderin

Mede door de jonge Musiala meldt Bayern zich weer bovenin. Voor even staat de Recordmeister 2e, met 2 punten achter op koploper Union Berlin. Behalve Leverkusen en Bayern moet iedereen in de Bundesliga nog een 8e wedstrijd spelen. Frimpong, Bakker en ook de wissels (die er niet inkwamen) Daley Sinkgraven en Timothy Fosu-Mensah. zijn met Bayer terug te vinden op de zwaar teleurstellende 16e plaats.