WOW! Marokko boekt met Ziyech, Amrabat en Mazraoui historische zege op Brazilië

Trevor Wagener • 13:51, 26-03-2023 / Laatste Update: 22:19, 11-12-2023

Marokko gaat ook na het WK door met waar het mee bezig was: goed spelen en indruk maken! De verassende nummer 4 van het toernooi in Qatar boekte zaterdagavond in Tanger een historische overwinning op Brazilië: 2-1!

De 1e (oefen)wedstrijd sinds het zo succesvolle WK werd opnieuw een feest voor de ploeg van Walid Regragui. Met Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en Sofyan Amrabat in basis won Marokko voor het eerst in de geschiedenis van de 5-voudig wereldkampioen, die aantrad met sterpelers als Antony, Casemiro, Vinicius en Rodrygo.

Marokko verslaat Brazilië

Sofiane Boufal zette de thuisploeg na een klein halfuur op een 1-0 voorsprong. Halverwege de 2e helft kwam Brazilië op gelijke hoogte toen doelman Yassine Bounou zich verkeek op een schot van Casemiro. Invaller Abdelhamid Sabiri zorgde 10 minuten voor tijd alsnog voor een Marokkaans feestje; via de onderkant van de lat knalde de aanvaller van Sampdoria de winnende binnen.