🎥 | Virgil van Dijk en Liverpool winnen Community Shield ten koste van Nathan Aké en Manchester City

Sjors Tanis • 21:58, 30-07-2022 / Laatste Update: 08:27, 12-12-2023

Jürgen Klopp won als trainer van Liverpool al de Premier League, Champions League, FA Cup, League Cup én het WK voor clubs. Nu staat ook het Community Shield in dat lijstje. Zijn ploeg, met Virgil van Dijk de hele wedstrijd in actie, was in Leicester te sterk voor Manchester City: 3-1.

Bij ManCity, de ploeg van trainer Pep Guardiola, deed Nathan Aké het hele duel mee. De Nederlandse verdediger speelde een ongelukkige hoofdrol bij de 1-0.

Aanwinst met gelijkmaker, Liverpool als winnaar uit strijd

Trent Alexander-Arnold scoorde in de 21e minuut nadat Aké zijn schot nog toucheerde. Het was sowieso Liverpool dat domineerde in de openingsfase. Manchester City kwam steeds beter in de wedstrijd, maar de gelijkmaker via pas in de 70e minuut. Zomeraankoop Julián Álvarez was als invaller in de ploeg gekomen en tikte de bal binnen: 1-1.

Het duel tussen de 2 Engelse topteams leek richting verlenging te gaan, maar een handsbal van City-verdediger Rúben Dias na een kopbal van Liverpool-invaller Darwin Núñez zorgde voor een penalty. Mohamed Salah faalde niet: 2-1. In blessuretijd bepaalde Núñez de eindstand op 3-1.