De Carabao Cup of League Cup: hoe werkt het 2e bekertoernooi van Engeland?

22 december 2022

Getty Images

De League Cup (officieel de EFL Cup, maar ook bekend als de Carabao Cup) is donderdag aangekomen bij de laatste wedstrijd van de 8e finales. Naast de FA Cup is de League Cup het 2e bekertoernooi van Engeland, maar hoe werkt het toernooi eigenlijk?


Lees ook: TV-gids: hier kijk je naar de Carabao Cup-kraker tussen Manchester City en Liverpool

De League Cup wordt al sinds 1961 gehouden en is open voor de 4 voetbalclubs uit de 4 hoogste competities van het land. De Premier League, Championship, League One en League Two dus. Het is dus niet vergelijkbaar met de FA Cup, waar ook ploegen uit de lagere competities aan mee mogen doen.

Geen enkel ander land heeft een soortgelijk 2e bekertoernooi. Het bekertoernooi is dan ook veel minder prestigieus dan de FA Cup en vaak worden de absolute topspelers dan ook niet gebruikt door de topclubs.

Hoe werkt de League Cup?


De League Cup (ook wel bekend als EFL Cup of Carabao Cup) is open voor de 92 clubs uit de beste 4 divisies van Engeland. In de 1e ronde stromen 22/24 Championship-clubs in en alle clubs uit de League One en League Two.

In de 2e ronde stromen de overige Championship-clubs in (degradanten van de Premier League van het vorig seizoen) en alle Premier League-clubs die geen Europese verplichtingen hebben.

In ronde 3 stromen pas de Premier League-clubs in die in de Champions-, Europa-, of Conference League in actie kwamen. De winnaar van de League Cup wint een ticket voor de play-offs van de Conference League.