🎥 | Wéér geen prijs voor België: Theo Hernández schiet Frankrijk naar finale Nations League

Brian Vesseur • 00:39, 08-10-2021 / Laatste Update: 23:32, 04-01-2024

Het Juventus Stadium was donderdagavond decor van een wedstrijd met spelers als Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne, Karim Benzema, Kylian Mbappé en Paul Pogba. Oftewel: de halve finale van de Nations League tussen België en Frankrijk. De 2 superformaties maakten er een kraker van het hoogste niveau van.

België begon de 1e helft niet megasterk, maar kwam redelijk snel los. Frankrijk werd naar achteren gedrukt en zo werden de 1e kansen gecreëerd. De Bruyne had na 45 minuten bijvoorbeeld evenveel kansen gecreëerd als het hele Franse team in totaal. 2 van die kansen van de Manchester City-middenvelder leverden ook een doelpunt op. Hij gaf een assist op Yannick Carrasco en even later ook op Lukaku. De goals vind je hieronder.

De 1-0 van Carrasco:

De 2-0 van Lukaku:

Frankrijk-goalie Hugo Lloris zag er bij beide goals niet heel lekker uit. Dat maakten de Belgen niks uit, natuurlijk. Zij gingen met een heerlijk gevoel de rust in. Maar zo lekker als ze de kleedkamer ingingen, kwamen ze er niet uit. Frankrijk kwam langszij!

Karim Benzema was tot donderdag de jongste speler met 50 interlands. Hij speelde zijn 50 op 24-jarige leeftijd (en 240 dagen). Hij zorgde voor de aansluitingstreffer: 2-1. Kylian Mbappé nam donderdag het record van Benzema over en schroefde er bijna 2 jaar vanaf: 22 jaar en 298 dagen. De opvolger van Benzema schoot via een penalty de 2-2 binnen.

De 2-1 van Benzema:

De 2-2 van Mbappé:

Uiteindelijk ging de zege naar Frankrijk door een doelpunt van Theo Hernández in de 90e minuut! Met een flinke pegel verschalkte hij Thibaut Courtois. Wát een mooie en belangrijke treffer. In de finale neemt Frankrijk het op tegen Spanje, dat woensdag met 2-1 van Italië won. De finale van de Nations League is aanstaande zondag.

De 3-2 van T. Hernández: