Weer kwam Rangers in een bekerfinale-verlenging terecht, maar ditmaal won Gio

Marcel Roes • 21:31, 21-05-2022 / Laatste Update: 09:49, 12-12-2023

3 dagen nadat Rangers de Europa League-finale verloor van Eintracht Frankfurt speelden Giovanni van Bronckhorst en zijn mannen alweer een bekerfinale. In de Schotse bekerfinale nam de club uit Glasgow het op tegen Heart of Midlothian. Gio won nu wel: 2-0 na verlenging.

Op Hampden Park kwam het wederom tot een verlenging. Rangers en Hearts wisten in de reguliere speeltijd niet te scoren. Heart of Midlothian was het dichtst bij een doelpunt, maar aanvaller Ellis Simms schoot de bal in de 10e minuut tegen de paal.

Rangers wilde het niet opnieuw op strafschoppen laten aankomen en ging in de verlenging op zoek naar een treffer. Die viel al vrij vlug. Ryan Jack schoot de bal in de 94e minuut op fraaie wijze hard achter keeper Craig Gordon. Het doelpunt werkte bevrijdend voor de Rangers, dat in de 9te minuut de voorsprong via Scott Wright verdubbelde.

Celtic

Van Bronckhorst begon in november bij de Rangers, dat de Schotse titel dit seizoen aan Celtic moest laten. Voor Rangers is het de 34e bekerzege, 6 minder dan recordhouder Celtic.