WTF? Dragisa Gudelj zakt in elkaar en wil verder voetballen na reanimatie

25 maart 2023

Een verschrikkelijke gebeurtenis in de Spaanse 3e divisie. Dragisa Gudelj, broer van voormalig AZ en Ajax-speler Nemanja, zakt in elkaar tijdens de wedstrijd tussen zijn club Córdoba CF en Racing Ferrol. Bizar genoeg wil Gudelj vervolgens gewoon verder spelen!


Na 11 minuten valt de 25-jarige Gudelj ineens op de grond zonder dat er een tegenstander in de buurt is. De scheidsrechter heeft meteen door dat het foute boel is en legt het spel stil. Zorgverleners zijn er als de kippen bij om hem een hartmassage te geven. Ze willen hem vervolgens in een ambulance naar het ziekenhuis brengen, maar zo makkelijk gaat dat niet.

Gudelj wil verder
Gudelj heeft helemaal geen zin om naar het ziekenhuis te gaan en maakt dat ook duidelijk aan de ambulancemedewerkers. Hij wil gewoon verder spelen. Zijn medespelers, de scheidsrechter en de hulpverleners zorgen ervoor dat hij dit niet doet en toch naar het ziekenhuis gaat.

Stabiele toestand
Zijn club Córdoba laat tegen Spaanse media weten dat Gudelj bij bewustzijn is en in een stabiele toestand is. Hij wordt wel nog in het ziekenhuis in de gaten gehouden. Heel veel sterkte, Dragisa!