Xavi-effect is alweer uitgewerkt: FC Barcelona verliest thuis van Real Betis

Eimert Pruis • 19:10, 04-12-2021 / Laatste Update: 00:26, 12-12-2023

Het Xavi-effect is alweer uitgewerkt. De coach van FC Barcelona zag zijn ploeg in Camp Nou met 1-0 verliezen van Betis Sevilla. Juanmi maakte in de 79e minuut het doelpunt. Het betekende de eerste nederlaag van Barça onder Xavi.

Frenkie de Jong stond er toen pas net in. De middenvelder van Barcelona kreeg rust met oog op de Champions League-wedstrijd bij Bayern München van komende week. Ook Gerard Piqué kreeg in eerste instantie tijd om wat bij te komen.

Abde dribbelt erop los, maar scoort niet

Ze moesten allemaal opdraven omdat het stroef liep. Bij Barça was alleen Ez Abde (Abdessamad Ezzalzouli) dreigend. De dribbelaar was nog het dichtst bij een doelpunt. Van dichtbij schoot hij echter dik over.

En dus blijkt dat het bij Barcelona niet alleen aan de coach ligt. Ronald Koeman zal een glimlach niet achterwege laten, hij wist al heel lang dat de selectie niet al te bijzonder is.

Barça laat fans weer treuren

Real Betis is weliswaar een aardige tegenstander, Barcelona moet toch in het eigen stadion, met tien en tienduizenden supporters meer kunnen dan ze zaterdagavond lieten zien.

Betis zal het allemaal een worst wezen. De 2e club uit Sevilla staat nu 3e in LaLiga, 1 punt minder en 1 wedstrijd meer dan nummer 2, stadgenoot Sevilla. FC Barcelona blijft 7e met 23 puntjes uit 15 wedstrijden.