KKD: De Graafschap easy langs Roda, Excelsior wint eindelijk na horrorreeks

15 januari 2021

BSR Agency

De Graafschap heeft vrijdagavond op bezoek bij Roda JC het gat met SC Cambuur en Almere City FC voorlopig weer met 3 punten verkleind. De Superboeren waren na 1 helft al klaar met de Limburgers: 1-3. Excelsior wist na 6 nederlagen op rij eindelijk weer eens te winnen.


De eerste 2 plaatsen in de Keuken Kampioen Divisie geven aan het einde van de competitie recht op promotie naar de Eredivisie, maar na de 1-0 nederlaag tegen Almere City FC (1-0 op 2 januari van dit jaar) moet De Graafschap voorlopig genoegen nemen met de 3de plek. De achterstand op koploper SC Cambuur is 8 punten en die op de club uit Almere 6 punten. De druk erop houden en hopen op een foutje bij de nummers 1 en 2 van de Keuken Kampioen Divisie dus, zo luidt voorlopig het devies voor de Superboeren.

Seuntjens: held en schlemiel
In Kerkrade deed De Graafschap wat het moest doen tegen Roda JC, waar coach Jurgen Streppel nog altijd ontbrak wegens coronaperikelen. Hij zag op de televisie hoe zijn ploeg zonder de onlangs aangetrokken Ali Messaoud (met klachten naar huis gestuurd) een kansloze 1e helft speelde. Al na 5 minuten maakte Ralf Seuntjens de 0-1, waarna diezelfde Seuntjens 5 minuten later ook al de 0-2 had kunnen noteren. Hij mocht na een handsbal van Kees Luijckx een penalty nemen, maar deed dat niet goed. Doelman Jan Hoekstra keerde de penalty van de De Graafschap-spits eenvoudig.

Beslist
Veel maakte het niet uit voor De Graafschap, want voor rust volgden nog de 0-2 én de 0-3. Joey Konings kon na een hoekschop simpel binnentikken bij de eerste paal en Elmo Lieftink schoot vlak voor rust op prachtige wijze de 0-3 binnen. Daarmee was de wedstrijd logischerwijs beslist, want hoewel Roda JC na rust nog wel de 1-3 maakte via Stefano Marzo trok De Graafschap de zege na een slordige 2e helft over de streep.

Ingelopen
Daarmee loopt de formatie van Mike Snoei weer 3 punten in op de 2 lijstaanvoerders. Almere City komt later op vrijdagavond nog in actie op bezoek bij Jong AZ. SC Cambuur speelt zondag de uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen.

Excelsior en Volendam
De andere 2 duels in de Keuken Kampioen Divisie verliepen een stuk minder doelpuntrijk. Excelsior won dankzij een goal van Reuven Niemeijer met 1-0 van FC Eindhoven. De opluchting was daarmee groot bij de Rotterdamse formatie, die liefst zes duels op rij verloor. De zege op FC Eindhoven was dan ook weer de eerste 3-punter sinds 20 november van het vorige jaar, toen er met 4-1 werd gewonnen van Jong AZ.

Bij FC Dordrecht - FC Volendam werd zelfs helemaal niet gescoord en daarmee verzuimde FC Volendam naar plaats 4 te springen. Het gelijkspel zorgde er wel voor dat FC Dordrecht weer even afstand doet van de laatste plek. De Schapenkoppen staan nu op 12 punten, 1 puntje meer dan FC Den Bosch.