Kritiek op Donny van de Beek houdt aan: ‘Dat geld krijgen ze nooit meer terug’

17 september 2021

AP

Het moge inmiddels duidelijk zijn dat Donny van de Beek bij Manchester United sportief gezien niet zijn beste momenten uit zijn carrière beleeft. De 24-jarige middenvelder kreeg afgelopen week in de Britse media veel kritiek over zich heen en nu stellen oud-spelers Paul Ince en Dimitar Berbatov ook weer dat hij zijn langste tijd bij de Engelse topclub heeft gehad. 


Paul Ince geeft Van de Beek ‘absoluut geen kans meer’ bij Manchester United. De voormalig speler van de club (1989-1995) vindt de concurrentie met onder meer Paul Pogba, Bruno Fernandes, Fred, Scott McTominay en Nemanja Matic op het middenveld veel te groot voor de Nederlander. ,,Ik verwacht dat hij in januari vertrekt. Of dat nu op huurbasis is of niet, ze krijgen nooit meer het geld terug dat ze voor hem hebben betaald", zegt Ince in The United Stand, een programma dat te zien is op YouTube

Ultieme prof
Van de Beek kwam een jaar geleden voor een bedrag van tussen de 40 en 45 miljoen euro over van Ajax. Maar hij wist het afgelopen seizoen geen basisplaats te veroveren. Ook dit jaar krijgt hij vooralsnog weinig speeltijd. ,,Je hebt met hem te doen, omdat hij een aardige jongen lijkt en hij wil het graag goed doen. Hij ziet eruit als de ultieme prof”, vervolgt Ince. 

Raadsel
,,Als er iets is wat nu duidelijk is voor Solskjaer, is het dat hij prima zonder de speler van 40 miljoen euro kan. Waarom hij hem überhaupt besloot te kopen is een raadsel", schreef The Sun . ,,Het enige dat we nu weten is dat hij ongebruikt, ongevraagd en ongewenst is.”

Eén ding weet Van de Beek echter zeker en dat is dat hij minimaal tot aan de winterstop bij Manchester United verblijft. Maar net als Ince verwacht ook Dimitar Berbatov dat Van de Beek richting de uitgang bij de Mancunians gaat. ,,Hij heeft bijna geen tijd meer om zijn carrière bij United te redden", zo stelt de voormalig spits, die in de periode van 2008-2012 48 keer voor Manchester United scoorde. 

In de rust gewisseld
,,Tegen Young Boys begon hij in de basis, maar werd al in de rust gewisseld. Dat is een beetje zijn verhaal bij de club. Hij krijgt nooit de kans om zich echt te bewijzen en te laten zien wat hij kan", vervolgt Berbatov tegenover Betfair, die daarbij aanhaalt dat Van de Beek altijd weinig speeltijd krijgt, of hij nu in de basis start of als invaller wordt gebracht. ,,Het zit gewoon niet mee voor Van de Beek. Het is jammer, want United heeft veel geld voor hem betaald.”