Memphis Depay en Weghorst grappen wat af: ‘We kunnen het goed vinden samen’

10 juni 2021

Pro Shots
Wout Weghorst-Memphis Depay-EK-Oranje

Memphis Depay ziet dat hij op het veld steeds beter samenwerkt met collega-spits Wout Weghorst. Volgens de sterspeler van Oranje, die Weghorst liefkozend 'Wouter' noemt, komt dat omdat ze ook buiten het veld vrienden zijn. "Op persoonlijk vlak was die klik er al. We maken vaak grapjes met elkaar", zegt Depay in een gesprek met het AD


"We hadden hiervoor ook al contact buiten het voetbal om, konden het goed vinden samen", gaat Depay verder. In de training proberen ze veel samen te doen. Steekballetjes, kaatsen en combineren. Zo slijpt het duo aan een perfecte samenwerking in de wedstrijd. "Je ziet dat toen het tegen Georgië lukte, het meteen raak was."

Grappen en focus op Oekraïne
De twee grappen wat af samen en zijn ze de sfeermakers van het Nederlands elftal. "Hij is een goede jongen, we maken grapjes met elkaar. We klikken en op het veld zag je in de 2de oefenwedstrijd dat we elkaar proberen te vinden." Op dit moment geldt voor Depay alleen de wedstrijd van zondag tegen Oekraïne. "Ik ben daar op dit moment alleen mee bezig, de eerste wedstrijd."

Speciaal
Depay weet hoe anders een EK of WK is en probeert dat ook over te dragen aan de andere internationals. "Een eindtoernooi meemaken is echt iets speciaals. Het is groter dan alleen het moment zelf. Het zijn memories die je voor altijd met je mee zal dragen."