🎥 | 10 jaar terug: Watford zorgt tegen Leicester City voor bizarste ontknoping ooit

Bart van der Wijst • 12:01, 12-05-2023 / Laatste Update: 05:01, 12-12-2023

De tijd vliegt. Vandaag is het alweer 10 jaar geleden dat Troy Deeney zijn belangrijkste goal uit zijn carrière maakte. Veel voetbalfans zullen zich de ontknoping van Watford - Leicester City op 12 mei 2013 nog wel herinneren.

Het was de return in de halve finales van de play-offs in het Championship om promotie naar de Premier League. Leicester City had de heenwedstrijd met 1-0 gewonnen en in de return stond het na 90 minuten 2-1 voor Watford. Daarom kwam er een verlenging.

'Deeneeeeeey'

Daarin kreeg de Frans-Belgische voetballer Anthony Knockaert dé kans om Leicester City naar de finale te schieten, alleen in de 126e minuut miste hij een penalty. Of beter gezegd: Manuel Almunia keerde de inzet van Knockaert. Daarna kwam Watford er voor een allerlaatste aanval uit en de rest is geschiedenis. Jonathan Hogg legde de bal af op Deeney, die snoeihard de beslissende 3-1 maakte.

Daarom ging Watford naar de finale en niet Leicester City. Promoveren deden ze niet; Crystal Palace versloeg Watford in de eindstrijd om promotie.

Bekijk het legendarische moment hieronder: