2 duels, 11 goals: weer een crazy day in de KKD, met vermoedens van matchfixing
i

ProShots

2 duels, 11 goals: weer een crazy day in de KKD, met vermoedens van matchfixing

Marcel Roes • 23:26, 14-11-2022 / Laatste Update: 02:42, 08-01-2024

In de Keuken Kampioen Divisie zijn er 2 duels gespeeld op maandagavond. Die duels leverden 11 goals op en een hoop gemopper hier en daar over mogelijke matchfixing. Never a dull day in the KKD!

We beginnen met Jong Ajax tegen FC Den Bosch, dat eindigde in 4-4. De talentjes van Ajax stonden na 40 minuten op 2-0, door goals van Christian Rasmussen en Kian Fitz-Jim.

De Brabantse gasten gaven niet op, ook niet bij 4-2, en kregen in de 77e minuut de helpende hand van Jong Ajax: Olivier Aertssen liep de bal in zijn eigen goal. Een paar minutan daarna zorgde Nikolaj Moeller voor een puntje voor Den Bosch.

Jong FC Utrecht - MVV

Dan Jong FC Utrecht tegen MVV, oftewel de nummer 20 tegen de nummer 3. De thuisclub had nog maar 1 keer gewonnen na 14 duels, maar ineens ging het gesmeerd. Op Sportpark Zoudenbalch was het beloftenelftal niet te houden. Derensili Fernandes Sanches mikte raak in een leeg goal en vlak na rust tekende jeugdinternational Mees Rijks voor de andere 2 goals.

Odds

Nog even over die laatste match: sommigen mensen, vooral gokkers, achten het mogelijk dat er matchfixing in het spel is. In de dagen en uren voordat de pot begon, gingen de odds voor MVV omhoog.

Kortom: bookmakers vonden de kans steeds lager dat de Limburgers zouden winnen. Vreemd, gezien de posities op de ranglijst.

Check deze tweets: