2 wedstrijden van minimaal 6 minuten: deze duels worden op 6 december uitgespeeld in Eredivisie
i

Pro Shots

2 wedstrijden van minimaal 6 minuten: deze duels worden op 6 december uitgespeeld in Eredivisie

Yvo van Dorst • 09:40, 04-12-2023 / Laatste Update: 07:46, 07-01-2024

Woensdag 6 december worden er in de Eredivisie twee wedstrijden uitgespeeld. RKC Waalwijk tegen Ajax en NEC tegen AZ worden dan uitgespeeld. Check hier de reden van die stakingen en hoe lang elke wedstrijd nog duurt tot het laatste fluitsignaal.

De stakingen tijdens de wedstrijd waren wel om een hele vervelende reden. Zo werd RKC tegen Ajax stilgelegd vanwege de botsing tussen Brian Brobbey en Etiënne Vaessen. De spelers van RKC wilden niet meer verder nadat hun doelman gereanimeerd moest worden. Bij AZ - NEC zakte Bas Dost in elkaar vanwege hartfalen.

Hoe lang moeten de wedstrijden nog uitgespeeld worden?

Beide duels hebben niet echt heel lang meer te spelen. AZ - NEC werd in de 90e minuut gestaakt en dus moeten er enkel nog een aantal minuten blessuretijd worden gespeeld. Bij RKC - Ajax gaat het om iets meer minuten. Die wedstrijd werd in de 85 minuut gestaakt en dus worden er zeker nog 5 minuten gespeeld.

Supporters

NEC wordt in ieder geval onvoorwaardelijk gesteund tijdens het duel in Alkmaar. Volgens de Nijmegenaren gaan er meer dan 200 mensen mee naar het ultrakorte restant van het uitduel.