2e nederlaag op rij in Bundesliga voor Mark van Bommel en Wout Weghorst met Wolfsburg

Getty

Sjors Tanis • 19:35, 02-10-2021 / Laatste Update: 19:16, 07-01-2024

De topvorm van de openingsweken in de Bundesliga lijkt verdwenen bij VfL Wolfsburg. De club van trainer Mark van Bommel en spits Wout Weghorst verloor thuis met 3-1 van Borussia Mönchengladbach.

In de Duitse competitie verloor Wolsburg vorige week van Hoffenheim. De week daarvoor werd het 1-1 tegen Eintracht Frankfurt.

2 vroege goals

Binnen 7 minuten stond het al 0-2. In de 25e minuut deed Luca Waldschmidt wat terug voor de ploeg van Van Bommel. In de 76e minuut moest Wolfsburg echter met 10 man verder na een 2e gele kaart voor Maxence Lacroix. Hij veroorzaakte een penalty, maar die werd gemist. In de slotseconden werd het toch nog 1-3. Een nieuwe tik voor Van Bommel en Weghorst en co.

Wolfsburg heeft 13 punten na 7 wedstrijden in de Bundesliga. Borussia Mönchengladbach heeft 10 punten.

Dortmund wint nipt

Met Donyell Malen 72 minuten in actie won Borussia Dortmund thuis met 2-1 van het Augsburg van aanvoerder Jeffrey Gouweleeuw. Zonder de geblesseerde Erling Haaland kwam Dortmund na 10 minuten op voorsprong door een benutte strafschop van Raphaël Guerreiro. Augsburg kwam 10 minuten voor rust langszij, maar Julian Brandt bezorgde de thuisploeg in de 51e minuut de 3 punten.

Borussia Dortmund heeft 15 punten na 7 duels. Koploper Bayern München heeft 16 punten na 6 wedstrijden. Augsburg heeft 5 punten gehaald in 7 wedstrijden.