🎥 | 3 (!) afgekeurde treffers brengen Real Madrid niet van slag tegen Eibar

Sjors Tanis • 20:17, 03-04-2021 / Laatste Update: 07:28, 07-01-2024

Real Madrid kan met een goed gevoel toeleven naar het thuisduel van dinsdag tegen Liverpool in de kwartfinales van de Champions League. De ploeg van trainer Zinédine Zidane zag weliswaar 3 doelpunten worden afgekeurd, maar won zaterdag wel overtuigend met 2-0 van Eibar.

3 keer werd een Madrileense treffer afgekeurd vanwege buitenspel. Eerst dacht Karim Benzema zijn ploeg in de 5e minuut op voorsprong te zetten en een half uur later werd ook Marco Asensio teruggefloten. In de 2e helft ging ook na het doelpunt van Casemiro de vlag omhoog.

Toen was Real er al wel in geslaagd om de score te openen. Vlak voor rust profiteerde Asensio van balverlies van Eibar, waarna de 25-jarige aanvaller vakkundig raak schoot: 1-0. Een kwartier voor tijd sloeg ook Benzema alsnog toe. De Fransman kopte op aangeven van Vinícius Júnior de bal tegen de touwen.

Nu 2 krakers

Voor Real Madrid staan er aankomende week 2 uiterst belangrijke wedstrijden op het programma. 4 dagen na het Champions League-duel met Liverpool volgt namelijk al de kraker tegen FC Barcelona. Aanvoerder Sergio Ramos dreigt beide duels te moeten missen door een kuitblessure.

Hattrick

Villarreal-aanvaller Gerard heeft zijn ploeg aan een ruime uitzege op Granada geholpen. De 28-jarige Spanjaard tekende voor alle 3 de doelpunten van de nieuwe nummer 5 van La Liga (0-3). Gerard benutte 2 strafschoppen en maakte op aangeven van Manu Trigueros ook de 0-2. Zowel Villarreal als Granada komt donderdag in actie tijdens de kwartfinales van de Europa League. Granada neemt het op tegen Manchester United en Villarreal staat voor een ontmoeting met Dinamo Zagreb.

Villarreal strijdt met Real Sociedad en Real Betis om de 5e positie van La Liga, die een ticket voor de Europa League oplevert. De nummer 6 van de Spaanse competitie mag aan de nieuwe Conference League deelnemen.