3 jaar schorsing! FIFA schorst Luis Rubiales na ongewenste kus aan Jennifer Hermoso
i

ProShots

3 jaar schorsing! FIFA schorst Luis Rubiales na ongewenste kus aan Jennifer Hermoso

Joris Kaper • 13:48, 30-10-2023 / Laatste Update: 04:30, 06-01-2024

Een pittige straf voor Luis Rubiales! De disciplinaire commissie van de FIFA heeft de onlangs opgestapte Spaanse bondsvoorzitter voor 3 jaar geschorst voor alle voetbalgerelateerde activiteiten op nationaal en internationaal niveau. Rubiales kwam afgelopen augustus in opspraak nadat hij na de gewonnen WK-finale van Spanje een ongewenste kus gaf aan Jennifer Hermoso.

Na de WK-finale tussen Spanje en Engeland zoende Rubiales Hermoso vol op haar mond. De speelster liet achteraf weten daar niet mee ingestemd te hebben. En een flinke rel volgde! Rubiales ontkende schuldig te zijn aan seksuele intimidatie, maar de druk op hem nam enorm toe. Nadat de FIFA hem eerder al 90 dagen schorste en hij zelf uiteindelijk opstapte, kwam de FIFA maandag met de straf.

Uitspraak

"In overeenstemming met de relevante bepalingen van de disciplinaire code van de FIFA heeft hij 10 dagen de tijd om een ​​gemotiveerde beslissing aan te vragen, die desgevraagd vervolgens op legal.fifa.com wordt gepubliceerd. Tegen de beslissing kan mogelijk beroep worden aangetekend bij de FIFA-beroepscommissie", schrijft de FIFA.

Rubiales weigerde eerder af te treden

Spaanse speelsters boycotten het nationale elftal toen bleek dat Rubiales weigerde af te treden als voorzitter. "Ik vecht tot het einde", zo sprak Rubiales meerdere keren nog. Uiteindelijk deed Hermoso ook officieel aangifte. De Spaanse aanklager eiste een contact- en gebiedsverbod voor de zoenende voorzitter.

Al eerder in opspraak

Rubiales was tevens vicevoorzitter van de UEFA, maar inmiddels is ook dat baantje hem afgepakt. Hij kwam sowieso al eerder onder vuur te liggen na een smerig gebaar op de tribunes. De voorzitter van de bond greep op de eretribune naar zijn kruis na de gewonnen WK-finale tegen Engeland. Naast hem stonden nota bene de koningin van Spanje en haar dochter.