31-jarige voetballer Armando Izzo moet liefst 5 jaar de gevangenis in
i

ANP / AFP

31-jarige voetballer Armando Izzo moet liefst 5 jaar de gevangenis in

Brian Vesseur • 22:50, 04-05-2023 / Laatste Update: 06:56, 12-12-2023

Armando Izzo is donderdag door de rechtback veroordeeld tot 5 jaar cel! De 31-jarige verdediger van Monza heeft zich in het verleden schuldig gemaakt aan matchfixing én deelname aan een misdadige organisatie. Monza geeft aan dat Izzo, 3-voudig international van Italië, 'niets met het criminele milieu te maken heeft'.

Izzo krijgt nog de kans om eventueel in hoger beroep te gaan. Wel zijn speler, club en bijbehorende advocaten 'teleurgesteld' over de uitspraak van de rechtbank in Napels.

Matchfixen met de maffia

Maar wat is er precies gebeurd? Het gaat om een zaak uit het seizoen 2013-2014, toen Izzo in de Serie B uitkwam voor Avellino. Izzo wordt ervan beschuldigd in mei 2014 het resultaat van het duel tussen Modena en Avellino (1-0) op onrechtmatige wijze te hebben beïnvloed.

Dat deed hij samen met 2 ploeggenoten, Francesco Millesi en Luca Pini. Ook zij zullen zich nog voor de rechtbank moeten verantwoorden. De matchfixing zou gebeurd zijn in opdracht van de Vanella Grassi, een clan binnen de Napolitaanse maffia.