38-jarige Stekelenburg blijft bij Ajax: ‘Het gaat prima toch?’
i

Getty

38-jarige Stekelenburg blijft bij Ajax: ‘Het gaat prima toch?’

Sjors Tanis • 20:07, 02-05-2021 / Laatste Update: 21:55, 07-01-2024

Maarten Stekelenburg is ook volgend seizoen doelman bij Ajax. Dat zei de 38-jarige doelman nadat hij met zijn ploeg de 35ste landstitel had veiliggesteld.

Stekelenburg keerde voor het huidige seizoen terug bij Ajax en na de dopingschorsing van Andre Onana keerde de routinier ook daadwerkelijk terug onder de Amsterdamse lat.

Geen fans in stadion bij kampioenschap

"Ajax en ik zijn eruit. Ik heb een nieuw 1-jarig contract. Zoals het nu gaat, gaat het prima toch?", zei Stekelenburg zelf op de persconferentie na de wedstrijd tegen FC Emmen. Hij vond het logischerwijs dat hij de titel met Ajax niet in de Johan Cruijff Arena kon vieren met de fans. "Jammer dat het stadion leeg was. Vorige week (tegen AZ) was het een stuk gezelliger. De fans buiten het stadion? Je kunt het moeilijk tegenhouden.”

37-jarige Pasveer als concurrent

Volgend seizoen krijgt Stekelenburg gezelschap van de 37-jarige Remko Pasveer, die in de zomer transfervrij overkomt van Vitesse. "Dan gaat de gemiddelde leeftijd in de selectie nog iets omhoog", aldus Stekelenburg. De routiniers lijken onderling uit te moeten vechten wie het Ajax-doel gaat verdedigen.Marc Overmars liet voor het kampioensduel met Emmen weten dat hij de kans groot achtte dat de geschorste doelman Ajax deze zomer gaat verlaten.