4 bussen van Heracles-fans (met daarin ook kinderen) gesloopt door vuurwerk en stenen gooiende Twente-supoprters

Marcel Roes • 19:43, 06-11-2021 / Laatste Update: 15:57, 05-01-2024

De Twentse derby tussen Heracles Almelo en Twente Enschede roept heftige emoties op. Voor sommige fans wordt het allemaal te spannend en dan kunnen ze ineens niet meer gedragen. Zaterdagavond werden namelijk enkele bussen met daarin Heracles-supporters bekogeld door stenen en vuurwerk. De daders waren volgens getuiten Twente-supporters.

De Heracles-fans melden dat er 4 bussen zijn vernield. Ook zijn door het rondvliegende glas personen gewond geraakt. Supporter Nathalie Geerts uit Almelo doet bij Tubantia haar verhaal: "Toen we op de parkeerplaats stonden te wachten, om terug naar huis te gaan, was het al heel onrustig. Er werd met vuurwerk over de muren gegooid, stenen ook."

Huilende kinderen

"Er ontplofte ook een nitraatbom dichtbij iemand. Daar moest EHBO bij komen. "We waren daarna in de bus nog geen 50 meter weg en toen zagen we dat ze er stonden. Ze gooiden met vuurwerk naar de bussen, toen wij er langs heen kwamen, begon alles te knallen. Het was een en al paniek in de bus, kinderen waren aan het huilen, de gordijnen wapperden naar buiten, moeders waren overstuur. Het was niet leuk meer. Heel triest."