🎥​ | 4 sterspelers van PSG geschorst na zingen homofobe liederen over Olympique Marseille

Jeroen Rooseboom • 11:01, 06-10-2023 / Laatste Update: 21:52, 04-01-2024

Ousmane Dembélé, Randal Kolo Muani, Layvin Kurzawa en Achraf Hakimi van Paris Saint-Germain zijn voor 1 wedstrijd geschorst omdat ze 2 weken geleden homofobe liederen hebben gezongen over Olympique Marseille. Bovendien moet PSG tijdens 1 thuiswedstrijd een deel van de tribune sluiten.

"De club betreurt het dat de disciplinaire commissie heeft gekozen voor een buitensporige en collectieve maatregel, die waarschijnlijk het dialoog- en preventiewerk van de club met verenigingen, instellingen en fans zal ondermijnen", meldde PSG in een verklaring. De club zei niet in beroep te gaan.

Excuses

De 4 spelers van de landskampioen werden gefilmd terwijl ze zongen over de rivalen, in navolging van de aanhang. Afgelopen weekend boden ze hun excuses aan. "We lieten ons meeslepen door de euforie en betreuren oprecht de woorden die we niet hadden moeten gebruiken. We willen ons hiervoor verontschuldigen", meldde het viertal op sociale media.

"We zijn ons bewust van de impact van onze daden en onze woorden. In de toekomst zullen we er alles aan doen wel een voorbeeld voor onze fans te zijn."