4 supporters van MVV krijgen maximale straf na racistisch gedrag
i

Pro Shots

4 supporters van MVV krijgen maximale straf na racistisch gedrag

Brian Vesseur • 19:37, 14-04-2022 / Laatste Update: 03:38, 12-12-2023

4 supporters van MVV mogen 20 jaar lang geen enkel voetbalstadion in Nederland meer bezoeken. Op 25 februari maakten zij racistische geluiden richting FC Dordrecht-speler Seydine N'Diaye. De KNVB heeft ze daar de maximale straf voor gegeven. Mogelijk wordt er ook nog een 5e supporter gestraft.

De KNVB wil strenger optreden tegen racistisch gedrag en dat is nu ook te zien. In 2020 werd de maximale straf voor racistisch gedrag verhoogd van 5 naar 10 jaar én dat kan nog eens verdubbeld worden als het om een voetballer gaat. Dat was nu dus het geval. Ook heeft N'Diaye aangifte gedaan bij de politie.

MVV

MVV nam meteen afstand van het wangedrag en volgens de aanklager betaald voetbal kon de club hier ook niks aan doen (van te voren). De club uit Maastricht had alle maatregelen getroffen om dit enigszins te voorkomen en heeft uiteindelijk zelf de betreffende fans geïdentificeerd.

Knielen

De wedstrijd werd stilgelegd nadat N'Diaye bij scheidsrechter Richard Martens aangaf racistisch te zijn bejegend. De scheidsrechter legde de wedstrijd stil. Uiteindelijk kwamen de spelers even terug het veld op, maar alleen om te gaan knielen. Martens floot vervolgens opnieuw af.