7 goals bij PSV - Cambuur: Eindhovenaren houden de aansluiting bij de koplopers

Brian Vesseur • 19:41, 12-03-2023 / Laatste Update: 09:03, 12-12-2023

PSV heeft in een heus voetbalgevecht gewonnen van Cambuur Leeuwarden. Zondag werd het 5-2 voor de Eindhovenaren, die nu op 3 punten staan van Feyenoord en Ajax. Feyenoord komt zondagavond nog in actie tegen FC Volendam en kan dus op 6 punten komen.

Remco Balk zette Cambuur na 22 minuten op voorsprong in Eindhoven. Hij kreeg zelfs de kans om de 2-0 te maken, maar zijn doorbraak werd afgevlagd. PSV maakte daar dankbaar gebruik van, want in de 25e minuut maakte Xavi Simons de gelijkmaker.

Vervolgens kwam PSV via een frommelgoal op voorsprong, maar dat doelpunt werd na een blik van de VAR afgekeurd. Een verdediger van Cambuur werd geblokt toen hij de bal wilde uitverdedigen, waardoor de bal toch in de goal rolde.

4 goals in 10 minuten

In de 2e helft lukte het wel voor de Eindhovenaren. Patrick van Aanholt zorgde met zijn rechter voor de 2-1, zijn 1e doelpunt in het shirt van PSV. Anwar El Ghazi wilde ook wel een doelpuntje prikken en maakte een paar minuten later, in de 56e minuut, de 3-1.

Cambuur kwam heel snel weer terug in de wedstrijd: Björn Johnsen kopte de aansluitingstreffer binnen. De bezoekers kregen ook meteen weer de deksel op de neus, want in de 65e minuut schoot Fabio Silva een penalty binnen namens PSV: 4-2. 4 goals in 10 minuten!

Uiteindelijk werd het nog 5-2 door El Ghazi.