90+7! Arsenal deelt Fulham gigantische dreun uit in degradatiestrijd

AP

Robert Hüsken • 18:42, 18-04-2021 / Laatste Update: 04:11, 05-01-2024

Fulham heeft 2 dure punten uit handen gegeven in strijd tegen degradatie. De Engelse laagvlieger kreeg in de slotseconden op bezoek bij stadsgenoot Arsenal een tegentreffer, waardoor het duel in 1-1 eindigde. Bij Fulham ontbrak rechtsback Kenny Tete vanwege corona.

Na een uur spelen leek Josh Maja vanaf elf meter zijn ploeg naar de zege te schieten. Voor rust had Arsenal-talent Bukayo Saka de thuisploeg op voorsprong gezet, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Eddie Nketiah tekende in minuut 97 voor de gelijkmaker. Fulham kwam dankzij de remise op 27 punten. De Londenaren hebben nog 5 duels om het gat met de veilige nummer zeventien te dichten. Burnley heeft 33 punten verzameld, maar heeft nog wel 2 wedstrijden extra voor de boeg.

Corona

Fulham moest het stellen zonder vaste rechtsback Kenny Tete. De Oranje-international zit de komende dagen in quarantaine wegens een positieve coronatest. Ook pechvogel Terence Kongolo ontbrak in de wedstrijdselectie. De linksbenige centrumverdediger maakte vorige week na lang blessureleed zijn rentree tegen Wolverhampton Wanderers, maar raakte in dat duel opnieuw ernstig geblesseerd. Hoe lang de voormalig Feyenoorder langs de kant staat, is niet bekend.