Aad de Mos over selectiekeuze Mo Ihattaren: 'Typisch Ajax om dat te doen'
i

Pro Shots

Aad de Mos over selectiekeuze Mo Ihattaren: 'Typisch Ajax om dat te doen'

Bart van der Wijst • 15:40, 17-04-2022 / Laatste Update: 00:51, 12-12-2023

Mohamed Ihattaren is voor het eerst bij de selectie van Ajax 1 gehaald. Toevallig is dat tegen zijn oude clubje PSV in de bekerfinale. Daar zullen de fans in Eindhoven wellicht wel iets over te zeggen hebben. Ook Aad de Mos heeft er een mening over.

"Wellicht dat ze hem willen brengen als het gelopen is en hopen dat hij dan nog een vrije trap in de kruising schiet", vertelt de oud-trainer van Ajax en PSV tegenover het AD. "Hij zal zelf dolgelukkig zijn, maar ik denk niet dat hij de wedstrijd een andere kleur kan geven. Voor PSV is het niet prettig. Zij krijgen een aandachtspuntje bij. Typisch Ajax om dat te doen."

De Mos vindt het opvallend dat Ihattaren na een paar potjes bij Jong Ajax al bij de selectie wordt gehaald. "Ik kan me wel voorstellen dat er ook jonge spelers zijn die zelf op zijn plek hadden gehoopt. Naci Ünüvar leek even de weg kwijt, maar is door Heitinga weer op het paard gezet. Hij heeft een paar geweldige wedstrijden gespeeld. Ik kan me voorstellen dat hij denkt: 'waarom hij wel en ik niet?' Er komt een 'vreemde' en hij mag nog eerder meedoen."

PSV en Ajax trappen om 18.00 uur af in de Kuip voor de bekerfinale.