Aandeelhouders NAC zetten hoog in en willen verkopen aan City Football Group

Marcel Roes • 19:11, 23-03-2022 / Laatste Update: 02:00, 12-12-2023

NAC-aandeelhouders willen hun aandelen verkopen aan City Football Group. Dat meldt het bureau dat de verkoop van NAC sinds eind juni 2021 in goede banen probeert te leiden, Crossminds.

In de praktijk houdt dat in dat Wim van Aalst, Rob van Weelde en Paul Burema akkoord zijn gegaan met de deal. De 3 clubeigenaren vertegenwoordigen samen een meerderheid van een kleine 70 procent van de aandelen. De overige 17 aandeelhouders van NAC, goed voor ongeveer 31 procent van de aandelen, hebben daar niet over meegepraat.

City en NAC

City Football Group is bekend met NAC. In de periode 2016-2021 had de Bredase club een samenwerkingsverband met Manchester City waarbij ieder seizoen, 5 jaar lang, gemiddeld 3 tot 5 spelers op huurbasis in het Rat Verlegh Stadion speelden. 

Crossminds laat weten dat deze week overeenstemming is bereikt met City Football Group onder het voorbehoud van goedkeuring door de raad van commissarissen, Stichting NOAD, de KNVB en de gemeente Breda.

CFG

NAC wordt de 11e club in de uitpuilende portefeuille van de CFG. Uithangbord van het wereldwijde conglomeraat is Manchester City. Naast City heeft CFG een meerderheidsaandeel in New York City, Melbourne City, Montevideo City, Mumbai City, Lommel SK en Troyes.

Daarnaast bezit CGF een minderheidsaandeel in Yokohama F. Marinos, Girona FC en Sichuan Jiuniu.