Aantal amateurvoetbalteams blijft ondanks corona zowat gelijk: 'Loyaliteit is groot'

Trevor Wagener • 12:27, 07-07-2021 / Laatste Update: 02:30, 08-01-2024

Het aantal amateurteams dat volgend jaar gaat voetballen, is nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar. Dit meldt de KNVB op haar website. Ondanks corona schreven er voor het seizoen 2021-2022 liefst 62.388 elftallen (veld en zaal) in. Dat waren er in het seizoen 2020-2021 nog 63.098.

In dat laatste jaar werd er nauwelijks gevoetbald. Amateurs mochten niet spelen vanwege de coronamaatregelen. De bond dacht daardoor dat veel teams zouden stoppen.

Aan het einde van vorig voetbalseizoen - toen het begin van de versoepelingen zich aandiende - kon de jeugd al wel wedstrijdjes en toernooien spelen. Voor senioren was dit vanuit de overheid niet toegestaan.

Nederland voetballand 

Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee was trots op deze cijfers en de inzet van voetbalminnend Nederland. "De vrijwilligers hebben het geweldig gedaan. Zij hielden het verenigingsleven zo goed mogelijk draaiend."

Ook had hij lof voor iedere voetballer. "Er is een kans dat corona de clubs geen leden heeft gekost. De loyaliteit aan de club en het (vrienden)team blijkt groot." Het nieuwe voetbalseizoen voor de amateurs start eind augustus. De meeste bekerwedstrijden zijn begin september. De KNVB heeft 1,2 miljoen leden verspreid over 2900 verenigingen.