AC Milan-coach grapt over piepjonge Francesco Camarda: ‘Had zijn opa kunnen zijn’
i

Getty Images

AC Milan-coach grapt over piepjonge Francesco Camarda: ‘Had zijn opa kunnen zijn’

Pim Huberts • 09:21, 26-11-2023 / Laatste Update: 12:34, 08-01-2024

Tijjani Reijnders was zaterdagavond getuige van een wel heel bijzonder moment tijdens de wedstrijd tussen AC Milan en Fiorentina (1-0). De pas 15-jarige Francesco Camarda maakte zijn debuut voor de Rossoneri. Hij is jongste Serie A-speler ooit.

En dat merkte het publiek in San Siro ook. Nog voordat hij een bal had aangeraakt kreeg hij al een staande ovatie. Met zijn 15 jaar en 260 dagen was de AC Milan-aanvaller nog nét iets jonger dan Wisdom Amey, die in 2022 4 dagen ouder was toen hij voor Bologna tegen Genoa speelde.

Opa

"Ik had zijn opa kunnen zijn", grapte AC Milan-coach Stefano Pioli na afloop. "Hij is een goede jongen. Hij werkt hard en we konden zijn frisheid ook wel gebruiken. Hij is erg jong, maar al erg volwassen. We zijn blij voor hem", aldus Pioli, die ook enigszins noodgedwongen een beroep moest doen op de jongeling omdat Olivier Giroud geschorst was en Rafael Leão en Noah Okafor geblesseerd zijn.

Onder 19

Camarda, geboren en getogen in Milaan, speelt normaal gesproken voor AC Milan Onder-19. Zaterdag zat hij voor het eerst bij de selectie van de hoofdmacht. Daar kwam hij tegen Fiorentina 10 minuten voor tijd in het veld voor Luka Jovic. De ploeg van Reijnders won met 1-0.

Check hier de samenvatting van AC Milan - Fiorentina: