AC Milan en Internazionale spelen gelijk in pikante derby met eigen goal Stefan de Vrij
i

Getty Images

AC Milan en Internazionale spelen gelijk in pikante derby met eigen goal Stefan de Vrij

Eimert Pruis • 23:40, 07-11-2021 / Laatste Update: 10:37, 07-01-2024

AC Milan heeft verzuimd om alleen aan kop te gaan in de Serie A. De Milanese derby eindigde gelijk en daardoor ging Milan Napoli (dat ook gelijk speelde) niet voorbij. Stefan de Vrij was mede verantwoordelijk voor de eindstand van 1-1.

Bij een 0-1-voorsprong kopte De Vrij namelijk in het eigen doel. Denzel Dumfries deed ook nog een kwartiertje mee. De Nederlanders konden in de slotfase niet nog de overwinning uit het vuur slepen.

Het was een verhitte derby met een mopperende Zlatan Ibrahimovic. Ibra kon zijn stempel niet drukken al was hij nog een paar keer dicht bij een doelpunt. Samir Handanovic stond echter goed te keepen.

De Vrij kopt in eigen doel

Pikante rol voor Calhanoglu

De hoofdrollen waren voor Stefan de Vrij, Hakan Calhanoglu en Lautaro Martinez. Calhanoglu maakte in de zomer de gedurfde overstap van Milan naar Inter en dus werd hij uitgefloten, maar hij maakte de supporters in het San Siro (want zo heet het stadion als AC Milan thuis speelt) helemaal gek, in negatieve zin dan. In de 11e minuut schoot hij een pingel binnen.

Uiteraard provoceerde hij nog eventjes naar het joelende publiek. Na de eigen treffer van De Vrij had Calhanoglu zich onsterfelijk kunnen maken in het blauwe gedeelte van Milaan. De 2e penalty die Inter kreeg wilde hij alleen niet nemen. Deze keer ging Martinez achter de bal staan en de Argentijn miste.

Milan heeft flinke voorsprong op Inter

Die fout kwam Internazionale niet meer te boven en het moest genoegen nemen met 1 punt tegen Milan, dat zo sterk is begonnnen in de Serie A dit seizoen. Milan staat gedeeld bovenaan met 32 punten uit 12 wedstrijden. Inter staat 3e met liefst 7 punten minder.

De pingel van Calhanoglu

Eigen doelpunt De Vrij

Martinez mist een penalty