🎥 | AC Milan heeft Zlatan terug, maar niet nodig tegen Torino

REUTERS

admin • 23:53, 09-01-2021 / Laatste Update: 17:33, 08-01-2024

Na de 1-3 nederlaag tegen Juventus heeft AC Milan zich zaterdag herpakt. In eigen huis werd Torino met 2-0 verslagen. Sterspeler Zlatan Ibrahimovic speelde de laatste 10 minuten mee bij de koploper van Italië.

Het team van Stefano Pioli begon uitstekend aan het duel met de nummer 18 van de Serie A. Spits Rafael Leao maakte na 25 minuten de 1-0 op aangeven van Brahim Diaz. Franck Kessie schoot 11 minuten later de 2-0 tegen de touwen vanaf de strafschopstip. Het was alweer de 6e goal van dit seizoen voor de man uit Ivoorkust. In de 2e helft hadden beide ploegen nog de nodige mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer in San Siro.

Weer thuis tegen Torino

Zlatan Ibrahimovic zat voor het eerst sinds 22 november bij de selectie, toen hij geblesseerd uitviel tegen Napoli (1-2 zege). Hij kwam in de 85e minuut het veld in om spits Leao te vervangen, die de volgende wedstrijd tegen Cagliari mist omdat hij zijn 5e gele kaart ontving. Komende dinsdag speelt I Rossoneri in de Coppa Italia opnieuw thuis tegen Torino.

Op kop

Door de zege staat AC Milan weer wat ruimer bovenaan in de Serie A. Na 17 wedstrijden heeft het 40 punten. Stadsgenoot Internazionale staat 2e met 36 punten en heeft 1 wedstrijd minder gespeeld. Het team van Stefan de Vrij speelt zondag tegen AS Roma (12.30 uur). Torino zakt door de nederlaag naar de 19e plaats.