🎥 | Ai! AC Milan verrassend ten onder bij Spezia en moet nu vrezen voor koppositie

AFP

admin • 23:49, 13-02-2021 / Laatste Update: 23:20, 04-01-2024

AC Milan heeft een flinke dreun opgelopen in strijd om de Italiaanse landstitel. De koploper ging op bezoek bij middenmoter Spezia met 2-0 onderuit en zal vrezen voor het resultaat van stadsgenoot Inter. De Nerazzuri kunnen zondag voor het eerst dit seizoen aan kop van de Serie A komen.

Inter weet in ieder geval wat het te doen staat: met een overwinning op Lazio zondagavond onttroont het rivaal AC Milan eindelijk als koploper van de Serie A. Dat valt de Rossoneri volledig zélf te verwijten. Zlatan Ibrahimovic en consorten verslikten zich pijnlijk in middenmoter Spezia, waardoor Inter hard op weg lijkt naar de 1e plaats in de Serie A.

Milan profiteert niet van Juve

En dat op dezelfde avond dat Juventus definitief leek af te haken in de titelstrijd. De Turijnse grootmacht kreeg opnieuw een gevoelige tik, nu van Napoli (1-0). Profiteren deed Milan niet. Na 56 minuten opende Spezia-middenvelder Giulio Maggiore de score na een fraaie aanval, tien minuten later was het Simone Bastoni die de genadeklap uitdeelde. De Italiaanse linksback knalde de bal na een slim genomen vrije trap fraai tegen de touwen.

(tekst gaat verder onder de goals)

2 punten verschil

Nadat Milan begin dit jaar tegen een pijnlijke nederlaag tegen Juventus (1-3) aanliep, herpakte het zich de laatste weken uitstekend. Daarmee hield het de concurrentie op gepaste afstand. Vooral Inter jaagt al het hele seizoen op de koppositie, een aanval die AC Milan iedere week met succes afsloeg. Spezia diende Milan echter de 3e nederlaag van het seizoen toe. Het verschil met nummer 2 Inter bedraagt 2 punten, waardoor de ploeg van Stefano Pioli zich serieus zorgen zal maken.

Zoet

Bij Spezia zat Jeroen Zoet op de reservebank. Hij begon het seizoen als 1e keeper, maar raakte al na 2 wedstrijden geblesseerd. Eind januari keerde hij terug in de wedstrijdselectie, maar sindsdien moet hij genoegen nemen met een rol op het 2e plan. Ook tegen Milan kreeg Ivan Provedel de voorkeur. Daarnaast bleef Julian Chabot bleef 90 minuten op de bank. De 23-jarige verdediger speelde in het verleden voor Sparta en FC Groningen.