AC Milan wint dankzij Zlatan en Messias, Napoli geeft 2-0-voorsprong uit handen

AFP

Eimert Pruis • 23:41, 01-12-2021 / Laatste Update: 10:19, 07-01-2024

In de Serie A kwam woensdagavond de hele top 3 in actie. Napoli gaf bij Sassuolo in de laatste 20 minuten een 2-0-voorsprong uit handen: 2-2. AC Milan maakten er 3 in Genoa: 0-3. Er zaten wat pareltjes van doelpunten tussen. Zlatan Ibrahimovic en Messias Junior (AC Milan) en Dries Mertens (Napoli) blonken uit.

Eerder op de avond won ook Internazionale - met Denzel Dumfries 90 minuten lang - van Spezia met 2-0. Alleen subtopploeg AS Roma ging in de fout bij Bologna. De nummer 8 van de Serie A won van de Romeinen met 1-0.

Tijden van weleer en Genoa

Milan had een leuke ontmoeting bij Genoa. Sinds kort staat daar Andriy Shevchenko aan de leiding. De coach kende als speler natuurlijk grote successen bij AC Milan. Zlatan Ibrahimovic is nu de grote ster van het huidige Milan. Het huidige Milan is geen schim van de succesploeg in de tijd van Shevchenko of eerder in de jaren 90.

Toch doet Milan nog mee om de titel in de Serie A. Zlatan schoot in de 10e minuut al raak. De Zweedse spits (40 jaar!) deed dat middels een vrije trap. Hij krulde de bal heerlijk in de hoek.

Zlatan is het scoren nog lang niet verleerd

Jonge prof kopt met een boogje

Vervolgens was het de beurt aan Messias Junior om uit te blinken. De Braziliaanse aanvaller (30), die pas 3 jaar prof is, kopte de bal met een mooie boog over doelman Salvatore Sirigu.

In de 2e helft stond Messias aan het einde van een mooie aanval. Een heerlijke pass van Brahim Diaz werd koeltjes afgerond door de Braziliaan.

Mertens maait de bal in het doel

Sassuolo had in het weekend nummer 2 Milan nog verslagen en hoopte deze woensdag de koploper van de Serie A te verschalken. Lang bleef het 0-0, maar in de 2e helft brak Fabian Ruiz de ban. Daarna was weer het momentje van clubtopscorer aller tijden Dries Mertens. De Belg scoorde op briljante wijze en leek de wedstrijd te beslissen.

Sassuolo zou Sassuolo niet zijn als ze het niet nog spannend zouden maken. Gianluca Scamacca maakte de aansluitingstreffer, al de 3e wedstrijd op rij dat Scamacca tot scoren komt. Met de in Leiden geboren Abdou Harroui in de ploeg ging Sassuolo op zoek naar de gelijkmaker.

Fraaie Ferrari

En Italiaanser kon het niet: Gian Marco Ferrari kopte op fraaie wijze de 2-2 binnen in de 89e minuut. Het leek heel even nog erger voor Napoli te worden in een doldwaze blessuretijd. Het begon met Napoli-coach Luciano Spalletti die commentaar had op de scheids en rood kreeg.

Daarna leek Gregoire Defrel leek de winnende te maken. De scheidsrechter ging toch even kijken of er ging overtreding was gemaakt en samen met de VAR bepaalde hij dat het doelpunt werd afgekeurd. Toch snoepte Sassuolo wel weer punten af van een topclub in de Serie A.

Spannende Serie A

En zo liep koploper Napoli tegen averij op en won de concurrentie. Na 15 wedstrijden heeft Napoli 36 punten. AC Milan volgt op 1 punt, Inter heeft er 2 minder.