AC Milan wint van reuzendoder Empoli en passeert Napoli dat verliest van Spezia

Eimert Pruis • 23:43, 22-12-2021 / Laatste Update: 02:53, 07-01-2024

AC Milan heeft vlak voor de korte winterstop in Italië een goede slag geslagen. De Milanezen wonnen bij Empoli met 2-4 en zagen dat Napoli tegelijkertijd verloor van Spezia (0-1).

Milan klom daardoor naar de 2e plaats in de Serie A en gaat het kerstdiner verorberen met een achterstand van 4 punten op regerend kampioen, koploper en eeuwige rivaal Internazionale. Napoli staat 3e, 7 punten achter Inter.

Reuzendoder Empoli

Milan wist dat het een lastige kluif zou hebben met Empoli. De promovendus is uitstekend bezig en versloeg bijvoorbeeld al Juventus, Fiorentina en Napoli. Ook moest Milan het doen zonder topschutter Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse spits heeft last van een knieblessure.

Ibra was er niet en dus stond Franck Kessie op. De aanvallende middenvelder zette Milan in de 12e minuut op voorsprong. 6 minuten later stond het alweer gelijk dankzij Nedim Bajrami. Nog voor rust was het weer Kessie die scoorde.

Florenzi is blij met zijn goal

Milan kan het niet geloven

In de 2e helft liep Milan uit naar 1-4. Alessandro Florenzi en Theo Hernandez waren de doelpuntenmakers. Andrea Pinamonti deed nog iets terug vanaf 11 meter. En dus keek iedereen van Milan na 90 minuten nog eens op het scorebord in Empoli en daarna op de telefoon. En daar stond het toch echt: Napoli verliest thuis van Spezia.

Een eigen doelpunt van Juan Jesus leverde de volle 3 punten op voor de nummer 17 van de Serie A. De laatste keer dat Spezia won in de Serie A was op 6 november tegen Torino (1-0). De laatste keer dat Spezia van een topclub won was op 13 februari, AC Milan werd toen met 2-0 verslagen.

Milaan met grote lach aan kerstdiner

Milan was woensdagavond samen met stadgenoot Inter de morele winnaar van de 19e speelronde. Heel Milan zal nog nooit zo lekker Kerstmis zijn gaan vieren.