AC Milan ziet 1e keeper voor lange tijd afhaken, club haalt 38-jarige vervanger
i

Getty

AC Milan ziet 1e keeper voor lange tijd afhaken, club haalt 38-jarige vervanger

Sjors Tanis • 23:34, 13-10-2021 / Laatste Update: 14:57, 07-01-2024

De Franse keeper Mike Maignan van AC Milan staat na een polsoperatie langer aan de kant dan verwacht. Volgens zijn Italiaanse club vergt het herstel ongeveer 10 weken. Dat betekent waarschijnlijk dat de 2e doelman van Frankrijk dit kalenderjaar niet meer in actie komt.

In 1e instantie werd rekening gehouden met een rustpauze van minder dan een maand.

Langer last

Maignan had al enige tijd last van zijn linkerpols en onderging woensdag een operatie. Hij fungeerde vorige week tijdens de twee gewonnen wedstrijden van de Final Four in de Nations League nog als reserve bij de Franse ploeg. Maignan kwam afgelopen zomer voor 13 miljoen euro over van de Franse kampioen Lille. Hij is bij AC Milan de opvolger van de Italiaanse international Gianluigi Donnarumma, die afgelopen zomer naar Paris Saint-Germain overstapte.

Nieuwe keeper al binnen

Om de afwezigheid van Maignan op te kunnen vangen, heeft AC Milan zich verzekerd van de diensten van Antonio Mirante. De 38-jarige Italiaan was transfervrij. Hij stond in het verleden onder contract bij onder meer Juventus en AS Roma, waar zijn contract van de zomer afliep. Mirante tekende in Milaan een contract tot het einde van het seizoen.