ADO Den Haag wil door met niet te stoppen Dick Advocaat
i

Pro Shots

ADO Den Haag wil door met niet te stoppen Dick Advocaat

Joris Kaper • 16:54, 17-03-2023 / Laatste Update: 01:59, 12-12-2023

ADO Den Haag wil door met Dick Advocaat. De 75-jarige coach nam in november het stokje over van de ontslagen Dirk Kuyt en zou eigenlijk alleen dit seizoen afmaken, maar de club wil graag door met de oud-bondscoach.

In welke functie dat moet gebeuren, is nog niet duidelijk volgens het AD.Het gaat in ieder geval om een rol als hoofdtrainer of als technisch adviseur. Het is nog niet bekend of Advocaat dat zelf ook ziet zitten. Hij kondigde al wel erg vaak zijn pensioen aan, maar ondertussen blijft hij gewoon lekker bezig!

Mocht Advocaat technisch adviseur worden, dan zal hij de nieuwe technisch directeur van de club moeten gaan ondersteunen. Die is er nog niet, maar moet er op korte termijn wel komen. Advocaat zei eerder tegenover ESPN al een beslissing te hebben genomen. "Maar ADO weet het nog niet", aldus Advocaat.

Gesprek met ADO-eigenaren

Advocaat vertelde donderdag nog dat hij komende week een gesprek met voetbaladviseur Ignacio Beristain van ADO-eigenaar Bolt heeft. Daarin zal ongetwijfeld meer duidelijk worden.

Strijd om play-off ticket

Met ADO strijdt Advocaat momenteel voor een play-offticket. De ploeg moet daarvoor de 4e periode winnen of via de ranglijst. Daarvoor moet ADO bij de eerste 8 eindigen. Momenteel staan ze 13e, met 2 punten achterstand op de nummer 8.