Adrie Poldervaart geeft update over herstel na zeldzame ziekte: 'Starten met fysiotherapie en ergotherapie'
i

Pro Shots

Adrie Poldervaart geeft update over herstel na zeldzame ziekte: 'Starten met fysiotherapie en ergotherapie'

Joris Kaper • 13:49, 28-03-2023 / Laatste Update: 22:15, 11-12-2023

De Graafschap-trainer Adrie Poldervaart maakt deze week een nieuwe stap in zijn herstel. De coach is sinds begin februari geveld door een zeldzame variant van het Guillain Barré-syndroom. De 52-jarige trainer vertelt in een nieuwe update dat het gelukkig steeds beter met hem gaat.

"Woensdag heb ik een intake voor ergotherapie en vrijdag staat de intake voor fysiotherapie gepland", zegt Poldervaart op de website van De Graafschap.

Poldervaart werd begin februari opgenomen in het ziekenhuis, waar de ziekte van Guillain-Barré werd geconstateerd. Bij die ziekte kunnen de spieren in armen, benen en romp binnen enkele dagen of weken verzwakken. Na ruim 2 weken mocht hij naar huis en sindsdien werkt hij aan zijn herstel door middel van fietsen op de hometrainer en wandelingen met behulp van een rollator.

'Lopen gaat steeds beter'

"Het lopen gaat steeds beter gelukkig", zegt Poldervaart in de verklaring. "Dat geeft ook houvast. Daarnaast is de pijn goed onder controle door middel van pijnstilling en zijn de tintelingen in mijn tong en rond de billen ook weg. Ik ben blij dat ik nu kan starten met ergotherapie en fysiotherapie. Op die manier hoop ik dat mijn herstel stapje voor stapje verbetert." Beterschap en sterkte, Adrie!