Advocaat: 'Als je hier een penalty voor geeft, is de VAR blind'
i

Pro Shots / Kay int Veen

Advocaat: 'Als je hier een penalty voor geeft, is de VAR blind'

Brian Vesseur • 20:30, 13-05-2021 / Laatste Update: 11:02, 07-01-2024

Feyenoord kon inlopen op Vitesse, dat gelijkspeelde tegen Fortuna Sittard (3-3). Maar zelf kwamen de Rotterdammers niet verder dan 1-1 tegen Heracles. Dat doelpunt van Heracles was niet terecht, vond Feyenoord-trainer Dick Advocaat.

"Als je hier een penalty voor geeft, is de VAR blind en maakt de scheidsrechter ook een foutje", foeterde Advocaat na het zien van de beelden. "Dit is echt helemaal geen strafschop. Men heeft niet in de gaten wat hiermee wordt aangericht als je hiervoor een penalty geeft. Of de scheidsrechter heeft nooit gevoetbald en de VAR ook niet. De scheidsrechter wordt nu gewoon in bescherming genomen. Die jongen van Heracles verliest de bal en struikelt over zijn eigen voeten. Dat was het gewoon, meer niet.”

Situatie

Wat gebeurde er precies? Eric Botteghin maakte een overtreding (tenminste, Advocaat vond het geen overtreding) op Ismail Azzaoui. Sinan Bakis mocht echter aanleggen van 11 meter, ook van de VAR, en schoot raak: 1-1. Mede daardoor moet Feyenoord zich nu via de play-offs alsnog zien te plaatsen voor Europees voetbal.

Advocaat vond overigens wel dat scheidsrechter Jeroen Manschot goed gefloten had.