Advocaat en Berghuis reageren op de Kuip-bestormers: 'Zo kennen we ze eigenlijk wel'
i

ANP

Advocaat en Berghuis reageren op de Kuip-bestormers: 'Zo kennen we ze eigenlijk wel'

Brian Vesseur • 22:00, 16-05-2021 / Laatste Update: 21:55, 04-01-2024

Opeens stonden ze daar, met vuurwerk en fakkels. Tijdens de wedstrijd van Feyenoord tegen RKC Waalwijk drongen er opeens Feyenoord-fans De Kuip binnen. Feyenoord-trainer Dick Advocaat schrok er wel van, zei hij bij ESPN. "Of ik wilde wegrennen? Nee, dan komen ze achter je aan. Dat zou ik nooit doen."

De wedstrijd werd onderbroken toen de supporters het stadion binnenkwamen. Zij gingen achter de dug-outs staan, waarop de trainers en wissels van beide teams het veld op kwamen. De spelers van Feyenoord besloten te klappen voor de binnendringers.

Berghuis

Berghuis legt uit waarom: "Ik zit hier nu vijf jaar, ik ben wel wat gewend. Zo kennen we ze eigenlijk wel. Al had ik dit ook weer niet verwacht, want ze kunnen eigenlijk niet naar binnen. Het is van hen uit natuurlijk positief bedoeld, om ons te steunen richting de play-offs. Zo hebben we het als team opgevat. We zijn even naar ze toe gegaan om te klappen, toen was het ook snel weer voorbij. Ik denk dat weglopen minder zin had gehad. We hebben het zo goed opgelost."

Advocaat

Advocaat snapt het ook wel, wat er gebeurde: "Het mag niet, maar bij de fans komt de frustratie waarschijnlijk ook uit de oren dat ze hun favorieten al bijna 1,5 jaar niet kunnen zien."