Afgang in Den Haag: ADO en VVV hebben wonder nodig om degradatie te voorkomen

Eimert Pruis • 17:20, 13-05-2021 / Laatste Update: 09:39, 08-01-2024

De rustsignalen hebben geklonken. ADO Den Haag en VVV-Venlo hebben een klein mirakel nodig om degradatie nog af te wenden. ADO staat thuis met 3-0 achter tegen concurrent Willem II en VVV laat weinig zien tegen Ajax (1-0 achter). Omdat FC Emmen met 1-0 voorstaat tegen SC Heerenveen zijn ADO en VVV virtueel de sjaak.

ADO begon nog met een schot op de paal maar het was Vangelis Pavlidis die al na 5 minuten het openingsdoelpunt maakte. De Griekse spits was 20 minuten later ook verantwoordelijk voor de 2de Tilburgse treffer. Een opmerkelijk doelpunt, want scheidsrechter Jochem Kamphuis floot al voor buitenspel bij de voorzet van Che Nunnely. De VAR legde er een lijntje langs en zag het anders. Nasser El Khayati mist tot overmaat van ramp een penalty en direct daarna maakte Kwasi Wriedt er zelfs 3-0 van.

Onmogelijke taak voor VVV-Venlo?

VVV zag Devyne Rensch in de 10de minuut de openingstreffer maken en staat voor een onmogelijke opgave: nog winnen van Ajax.

FC Emmen op rozen

Sergio Peña maakt uit een strafschop de 1-0 voor Emmen en Lasse Schöne hielp de degradatiekandidaat vervolgens een handje door een grove overtreding te maken. Bas Nijhuis kon niets anders dan rood geven.

RKC Waalwijk nog op 0-0

RKC profiteert voorlopig van de resultaten bij de andere wedstrijden in de strijd tegen directe degradatie. Zelf staat het nog op 0-0 thuis tegen FC Twente. Als het zo blijft gaan RKC, Willem II en Emmen uitmaken wie nacompetitie moet gaan spelen.