Afrika Cup | Landen in Groep E scoren niet en dus zijn Mali, Zuid-Afrika én Namibië door
Sayfallah Ltaief (links, Tunesië) in duel met Teboho Mokoena van Zuid-Afrika / AP

Afrika Cup | Landen in Groep E scoren niet en dus zijn Mali, Zuid-Afrika én Namibië door

19:59, 24-01-2024 / Laatste Update: 20:09, 24-01-2024

De beslissing in Groep E van de Afrika Cup is gevallen. Woensdagavond waren de laatste poulewedstrijden en daarin werd niet gescoord, dus veranderde er niets aan de volgorde in de stand. Wel kreeg iedereen er een punt bij en dus gaan Mali en Zuid-Afrika door als nummers een en twee, Namibië plaatst zich als een van de beste nummers drie. Tunesië kan naar huis.

Het waren de Tunesiërs die een goal nodig hadden tegen Zuid-Afrika, maar daar maakte het nauwelijks aanspraak op. Bij het slotoffensief kopte spits Haytem Jouini nog wel over. De grootste kansen vielen echter aan de andere kant. Alleen Bafana Bafana kreeg de bal er ook niet in. Dus bleef het bij 0-0 en kan Zuid-Afrika zich opmaken voor een wedstrijd tegen de winnaar van Groep F, virtueel is dat Marokko.

Mali groepswinnaar, Namibië door

Door de 0-0 bij Zuid-Afrika - Tunesië gaat Mali door als groepswinnaar. Zij hoefden daar ook niet veel voor te doen. Een doelpuntloos gelijkspel tegen Namibië was voldoende. Mali won eerder dit toernooi van Zuid-Afrika (2-0) en speelde gelijk tegen Tunesië (1-1).