Afrika Cup | Marokko dankzij Hakim Ziyech als groepswinnaar naar achtste finales
Hakim Ziyech viert de treffer / AP

22:59, 24-01-2024 / Laatste Update: 08:44, 25-01-2024

Marokko heeft de groepsfase van de Afrika Cup afgesloten met een magere overwinning op Zambia: 1-0. Hakim Ziyech maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Marokko gaat als groepswinnaar door en speelt tegen Zuid-Afrika in de achtste finales.

Marokko begon het toernooi met een overtuigende 3-0 zege op Tanzania, daarna was er een gelijkspel tegen DR Congo (1-1). Tegen Zambia moesten De Leeuwen van de Atlas groepswinst veiligstellen en dat deden ze. Door de vroege goal van Ziyech en het gelijkspel bij Tanzania - Congo kwam dat niet echt in gevaar.

Ziyech scoorde uit de rebound. De Marokkaan schoot de bal overtuigend binnen. Dat leverde hem rust op, want na de onderbreking hoefde hij niet meer terug te komen. Toen groepswinst bijna zeker leek, werd ook PSV'er Ismael Saibari, die zijn eerste minuten maakte dit toernooi, gewisseld.

21:40 - 24-01-2024

Hakim Ziyech scoort in de rebound

Hakim Ziyech heeft een belangrijke goal gemaakt voor Marokko. De in Dronten geboren aanvaller zette zijn land op voorsprong tegen Zambia. Check het doelpunt hierboven.

Knockout-fase

Zambia moest een puntje pakken om als een van de beste nummers drie door te gaan, maar dat lukte het land niet. Dus heeft gastland Ivoorkust mazzel: zij gaan door. In de volgende ronde treffen zij Senegal. Marokko gaat met Zuid-Afrika uitvechten wie er naar de laatste acht gaat.