🎥 | Ajacied Edson Álvarez is zijn man kwijt waardoor VS Mexico verslaat en Gold Cup wint

Eimert Pruis • 08:34, 02-08-2021 / Laatste Update: 20:11, 05-01-2024

De voetballers van de Verenigde Staten hebben afgelopen nacht de 26ste editie van de Gold Cup gewonnen. In de finale was het elftal van bondscoach Gregg Berhalter in de verlenging te sterk voor titelverdediger Mexico: 1-0. Ajacied Edson Álvarez ging in de fout bij de goal.

De treffer viel pas in de 118de minuut en kwam op naam van Miles Robinson, de 24-jarige verdediger van Atlanta United.

Er waren 61.000 toeschouwers aanwezig bij de finale in het Allegiant Stadium in Paradise, Nevada. De Verenigde Staten hadden door een late goal van Gyasi Zardes (‘86) in de halve finale Qatar al verslagen, terwijl Mexico door een doelpunt van middenvelder Héctor Herrera in de 99ste minuut (!) in de andere halve finale met 2-1 won van Canada. 

Mexico blijft recordhouder

Mexico is recordhouder van de Gold Cup met 11 eindzeges, de VS volgt met nu 7 eindzeges. 2 Jaar geleden, tijdens de vorige Gold Cup, ging de finale ook tussen de Verenigde Staten en Mexico. Toen wonnen de Mexicanen met 1-0 door een goal van Jonathan dos Santos na 73 minuten. 

Ajax-middenvelder Edson Álvarez speelde zondag de hele wedstrijd mee bij Mexico. PSV’er Érick Gutiérrez viel in de 76ste minuut in. Álvarez liet zijn man lopen bij het enige doelpunt van de wedstrijd.