Ajacied Mikautadze na historische prestatie bij Georgië: 'Ik speel nog niet op mijn positie'
i

ProShots

Ajacied Mikautadze na historische prestatie bij Georgië: 'Ik speel nog niet op mijn positie'

Joris Kaper • 14:13, 13-10-2023 / Laatste Update: 04:46, 08-01-2024

Ajacied Georges Mikautadze zag donderdag even de ogen in Europa gericht op het kleine Georgië, maar met name op zichzelf. Mikautadze scoorde namelijk 4 keer in de oefenwedstrijd tegen Thailand (8-0). En daarmee is hij de eerste enige Gerogiër die dat ooit lukte. Bij Ajax wil het echter nog niet zo vlotten.

Voor zijn 1e 3 goals had hij slechts een tijdsbestek van 17 minuten nodig: hij maakte in de 1e helft de 3-0, 4-0 én 5-0. In de 2e helft kwam daar nog een 4e treffer bij.

Weinig minuten bij Ajax

Bij Ajax kwam de aanvaller pas 165 minuten in actie: 90 minuten tegen Fortuna Sittard, en 2 korte invalbeurten tegen FC Twente en AZ. Tegen Feyenoord kwam hij helemaal niet in actie. En dat terwijl hij voor maar liefst 16 miljoen werd gekocht van het Franse FC Metz!

"Ik weet wat ik kan"

Na afloop van zijn historische prestatie reageerde de aanvaller dan ook voor 1TV: "Of deze goals me zullen helpen bij Ajax? Mentaal voel ik me goed. Mijn familie steunt me en ik weet wat ik kan. Op de training doe ik mijn ding, maar ik speel nog niet op mijn positie. Dat geeft niet. Vandaag heb ik de kans gekregen én gegrepen."