Ajacied Silvano Vos geschorst na 2e gele kaart in de Eredivisie: dit is waarom
i

Pro Shots

Ajacied Silvano Vos geschorst na 2e gele kaart in de Eredivisie: dit is waarom

Noah Hoogenboezem • 19:23, 09-10-2023 / Laatste Update: 15:26, 07-01-2024

Ajax-middenvelder Silvano Vos kreeg zondag tegen AZ zijn 2e gele kaart van dit Eredivisieseizoen. Normaal gesproken heeft dat geen gevolgen, maar voor Vos is dat wel het geval. De middenvelder kreeg volgens de KNVB namelijk zijn 5e gele kaart van het seizoen en is dus 1 wedstrijd geschorst. Lees hier hoe dat zit!

Vos speelde namelijk ook al een aantal wedstrijden bij Jong Ajax en kreeg daar ook al 2 gele kaarten. Die tellen ook mee en daarmee komt Vos dus al op 4. Dan mist er nog 1: waar heeft de KNVB die dan vandaan getoverd? Dat komt door een hele bijzondere regel. Kaarten uit de laatste 2 speelrondes van vorig seizoen tellen ook mee en Vos kreeg bij Jong Ajax in speelronde 37 nog een kaart.

Kraker tegen Utrecht

Die optelsom betekent dus dat Ajax de middenvelder moet missen in de 1e wedstrijd na de interlandperiode: uit tegen hekkensluiter FC Utrecht. Met Ajax op de 16e plaats is dat duel dus een degradatiekraker te noemen.

Vos zit trouwens op een aardig gemiddelde dit seizoen. Hij kreeg al 6 gele kaarten in 7 duels met Ajax en Jong Ajax. 2 van die kaarten kreeg hij in de Europa League tegen Olympique Marseille en daar kreeg hij er dus ook een rode kaart bij.