Ajax begint 2024 met krappe en moeizame zege op Go Ahead Eagles

Yvo van Dorst • 17:26, 14-01-2024 / Laatste Update: 14:12, 15-01-2024

Ajax heeft de 2e seizoenshelft kunnen aftrappen met een zege. De Amsterdammers wonnen in Deventer met 3-2 van Go Ahead Eagles. Brian Brobbey tankte weer vertrouwen door het openingsdoelpunt te maken.

De Amsterdammers trapten de wedstrijd af met een basisplek voor onder andere Kenneth Taylor en Benjamin Tahirovic. Chuba Akpom begon op de bank. Brobbey krijgt nog altijd de voorkeur in de spits en dat vertrouwen betaalde hij direct weer terug. Uit een voorzet van Steven Bergwijn tikte hij de openingstreffer binnen. (Tekst gaat verder onder de video)

Comeback

In de blessuretijd voor de rust ging het ineens snel qua goals. Victor Edvardsen schoot eerst de gelijkmaker langs doelman Diant Ramaj en nog geen minuut later zette Benjamin Tahirovic de Amsterdammers weer op voorsprong. Ajax ging daardoor met een 2-1 stand de rust in tegen Go Ahead. (Tekst gaat verder onder de video)

Uitblinkende Ramaj

Na rust was het vooral Ramaj die opviel in de Adelaarshorst. De Duitse doelman pakte een hoop ballen en hield Ajax zo op de been. Op de inzet van Joris Kramer in de 58e minuut had Ramaj echter geen antwoord, waardoor het weer gelijk stond. Devyne Rensch was echter de gevierde man. Hij zorgde in de slotfase met zijn goal voor de eerste overwinning van Ajax in 2024.