Ajax-chaos gaat door: drie bekritiseerde rvc-leden stappen op wedstrijddag op
Ajax. © Pro Shots
i

Ajax. © Pro Shots

Ajax-chaos gaat door: drie bekritiseerde rvc-leden stappen op wedstrijddag op

13:16, 14-04-2024 / Laatste Update: 13:17, 14-04-2024

Op de dag van Ajax - FC Twente hebben drie bekritiseerde leden van de Raad van Commissarissen (rvc) van Ajax hun vertrek aangekondigd. Het gaat om Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen.

Zij vinden dat de onrust bij Ajax nu te veel draait rondom hun persoon, terwijl het volgens hen gericht zou moeten zijn op de inhoud. Het drietal wil hun taken zo snel mogelijk overdragen aan nieuwe commissarissen.

"Wij vinden het bijzonder jammer, maar we hebben dit besluit te respecteren", reageert voorzitter Michael van Praag in een persbericht. "Mede namens de andere rvc-leden Leo van Wijk en Danny Blind wil ik hen alle drie bedanken voor het tomeloos inzetten van hun bedrijfsmatige kennis en ervaring voor onze club. Wij gaan hard aan de slag om opvolgers voor hen te vinden."

Mosman, Schlick en Van Oevelen lagen onder vuur bij veel fans van Ajax, mede omdat ze afgelopen zomer onvoldoende toezicht zouden hebben gehouden op Sven Mislintat. De in het begin van het seizoen ontslagen directeur voetbalzaken haalde voor ruim 100 miljoen euro twaalf nieuwe spelers naar Amsterdam.